Livrare gratuită peste 250 lei 🚚

Recomandarea educatoarei de grădiniță

În această postare educatoare de grădiniță specializată și scriitoare, vorbește despre importanța poveștilor personalizate și despre poveștile Tiny Tales.

„Mami! Eu sunt personajul din carte!”

Aproape toți dintre noi am experimentat deja, chiar și ca adulți, acel sentiment special de a ne putea identifica atât de strâns cu o poveste de parcă am fi noi înșine personajul principal. Posibil pentru că personajele sunt asemănătoare cu noi ca vârstă, sentimente sau situații de viață, sau de exemplu un film explorează exact aceleași provocări cu care ne luptăm și noi în viața de zi cu zi. În astfel de cazuri, atenția noastră este sporită și devenim total absorbiți de poveste, trăind-o într-un mod foarte real.

Exact acest lucru este ceea ce le oferă copiilor noștri cărțile de povești personalizate Tiny Tales, în care ei sunt personajele principale!

Tradiția povestirii face parte din istoria omenirii - o activitate străveche, instinctivă, de când strămoșii noștri obișnuiau să se așeze în jurul focului de tabără și să asculte povestitorul. Poveștile joacă un rol important în înțelegerea lumii din jurul nostru și a propriei noastre persoane. Poveștile în care copiii sunt prezenti ca personaj principal în centrul acțiunii, au multe avantaje. Printre altele, aceștia își dezvoltă capacitatea de concentrare și de rezolvare a problemelor și își consolidează încrederea în sine imaginându-se în diferite situații. Mai mult, atunci când citim o poveste, copilul și adultul care citește povestea formează o legătură strânsă: se uită la imagini, răsfoiesc paginile împreună, se îmbrățișează în timp ce copilul ascultă povestea. Acest lucru le permite să experimenteze sentimente esențiale de intimitate, atașament și siguranță, în timp ce copilul descoperă, că la fel ca și în poveste, el este personajul principal al propriei vieți. Iar adulții din jurul lui, ca și în povești, apar într-un rol de sprijin: îl ajută, se joacă cu el, îi susțin ambițiile, și în același timp îi ajută dezvoltarea.

Pe lângă dezvoltarea simțului estetic al copilului prin ilustrațiile atent concepute și îmbogățirea vocabularului și a exprimării verbale prin text, o astfel de carte îi va oferi și o amintire care va dura o viață. Nu doar pentru că se va regăsi pe paginile cărții, ci și pentru că îi va aduce aminte, ca adult, de sentimentul de a citi împreună această poveste despre el.

Anca Iordache

Educatoare de grădiniță, specializată