Livrare gratuită 🆓 peste 190 ron 🚚
blog

Crăciun fără stres

December 15, 2022

În copilărie Crăciunul a fost sărbătoarea preferată a tuturor. Pe tot parcursul anului am așteptat cu nerăbdare cadourile, prăjiturile delicioase, timpul petrecut cu familia și rudele, precum și vacanțele școlare lungi și multă odihnă. În schimb, ca adulți, pentru majoritatea dintre noi, Crăciunul a devenit sinonim cu graba și stresul. Dar asta nu trebuie să se întâmple așa! Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să pui din nou accentul pe iubire și relaxare în acest sezon de sărbători!

Dorești ca acest Crăciun să fie diferit? Dorești să te pătrundă spiritul Crăciunului și să ai un sezon festiv confortabil și lipsit de stres? Cu puțină atenție, nu este atât de imposibil pe cât pare!

🛍️ Evită aglomerația de Crăciun din magazine și cumpără conștient!

În preajma sărbătorilor, una dintre cele mai mari surse de stres este aglomerația de pretutindeni. Toată lumea caută cadouri și se pregătește pentru masa festivă, ceea ce înseamnă că toate magazinele și centrele comerciale sunt pline de oameni și, bineînțeles, se termină tot ce se găsește chiar când ajungi acolo.

Anul acesta, spune nu aglomerației și cumpărăturilor de panică! Gândește-te din timp și fă o listă cu ceea ce vrei să cumperi, astfel încât, în loc de nenumărate drumuri la cumpărături, să poți face o singură achiziție dintr-un singur loc! 

Profită de faptul că din ce în ce mai multe magazine alimentare oferă acum servicii de livrare la domiciliu, astfel încât să poți reduce la minim timpul pe care îl petreci la cumpărături. Poți folosi aceeași tehnică și pentru achiziționarea cadourilor. În loc să vizitezi constant mall-urile, uită-te în jur și inspiră-te online (de exemplu, pe Pinterest)! Acordă-ți câteva ore sau o după-amiază pentru a nu face nimic altceva decât să planifici cadourile și să vezi ce poți cumpăra, de unde și cum.

Dacă nu poți comanda online, verifică stocurile de cadouri pe care le-ai ales și de la ce magazine le poți cumpăra ca să nu cauți inutil! Mai mult, anul acesta ai putea chiar să confecționezi singur câteva cadouri, ceea ce te-ar ajuta să intri în atmosfera Crăciunului.

📋 Nu exagera!

Cu toții ne dorim ca totul să fie cât mai perfect pentru Crăciun. O casă imaculată și frumos decorată, cele mai bune și mai grijulii cadouri, mâncare și deserturi delicioase pentru oaspeți… și, bineînțeles, o viață de zi cu zi liniștită și plină de bucurie. În timp ce planificăm Crăciunul perfect, știm cu toții, în adâncul sufletului, că suntem într-o misiune imposibilă. Măcar o dată, nu lăsa stresul să te consume, încearcă să găsești adevărata bucurie în pregătirile festive! Secretul este să nu exagerezi! Scrie o listă cu sarcinile de rezolvat, apoi stabilește prioritățile! Văzând lista va fi mai evident câte sarcini dorești să-ți mai asumi, astfel îți va fi mai ușor să renunți la cele mai puțin importante. De asemenea, împărțirea sarcinilor cu partenerul, colegul de apartament sau familia te poate scăpa de multe poveri, astfel încât chiar și sarcinile stresante pot deveni o pregătire plăcută. Gândește-te cât de bine e să gătești cu iubitul tău sau cu un membru al familiei tale în timp ce colindele tale preferate de Crăciun se aud pe fundal, decât să muncești singur în bucătărie toată ziua!

⛸️ Acordă-ți timp pentru relaxare și distracție!

Atunci când stabilești prioritățile pentru planurile de Crăciun, este important să fii și puțin „egoist” și să lași timp pentru distracție și relaxare – chiar dacă este în detrimentul unei mese festive sau al curățeniei în baie! Înainte de sărbători, adună câteva lucruri pe care ți-ar plăcea să le faci (cum ar fi să te dai cu sania, să bei vin fiert cu iubitul tău, să te ghemuiești să citești sau să stai în pat o zi întreagă) și fă în așa fel să se întâmple anul acesta! La urma urmei, Crăciunul ar trebui să fie despre dragoste, relaxare și despre cei dragi, iar peste câțiva ani vei prefera probabil să-ți aduci aminte de timpul petrecut împreună la patinoar decât icurățenia impecabilă din apartamentul vostru! 😉

🚗 Vizita rudelor = drumeție fără sfârșit? 

Deși una dintre cele mai frumoase părți ale Crăciunului este să fii alături de familie și de cei dragi, aceasta implică adesea una dintre cele mai neplăcute părți ale sărbătorii: drumurile fără sfârșit. Dacă toți cei dragi ție nu locuiesc în același oraș, știi cât de mult timp și cât de obositor poate fi să vă deplasați de la un loc la altul timp de mai multe zile. Și în acest caz, străduiește-te să simplifici lucrurile și în loc să vizitezi pe toți, unul câte unul, propune-le o mare reuniune de Crăciun pentru toate rudele și prietenii tăi. Și pentru a evita epuizarea gazdei cere tuturor să aducă un fel de mâncare sau o prăjitură, astfel încât sărbătoarea să fie în centrul atenției, mai degrabă decât pregătirile! Chiar dacă nu poți încadra toate întâlnirile de Crăciun într-un singur eveniment, asigură-te că planifici o zi de odihnă în mijlocul agitației. Chiar dacă nu te poți vedea cu cei dragi în zilele de sărbătoare, poți petrece timp și mai târziu cu ei, ideea este să fiți împreună! 😊

🎄 Spiritul Crăciunului nu vine întotdeauna în mod natural

În filme, există întotdeauna un spirit de Crăciun incontestabil în jurul tuturor. În viața reală, pe de altă parte, adesea ne dăm seama că Crăciunul este chiar după colț, dar, cumva, încă nu simțim acel spirit festiv relaxat și plin de entuziasm. Dacă și tu te afli în aceeastă situație, în loc să te întristezi, preia controlul: dacă nu vine natural, creează tu însuți spiritul Crăciunului! 😉 Organizează activități care vă pot ajuta să intrați în atmosferă, cum ar fi decorarea împreună cu partenerul sau cu cei dragi, plimbări lungi de seară pe străzile scăldate în lumini de Crăciun, cu o ceașcă de ceai sau vin fiert sau poate pregătirea de turtă dulce. Lasă-ți imaginația să zburde, pentru că fiecare are un înțeles diferit și un mod diferit de a intra în atmosfera Crăciunului!